نقد و بررسی سامسونگ گلکسی اس 6 اج (Galaxy S6 Edge)
1719 بازدید دوشنبه 14 اردیبهشت 1394 معرفی گوشی موبایل,
Samsung Galaxy S6 Edge
گوشی موبایل سامسونگ گلکسی اس 6 ادج
«سامسونگ گلکسی اس6 اج» (Samsung Galaxy S6 Edge) یکی از جذابترین و متفاوتترین گوشیهای هوشمند تولید شده توسط سامسونگ بهشمار میرود. این گوشی با شعار «اولین گوشی هوشمند با دو لبهی خمیده» معرفی شد. سامسونگ هم از همان ابتدا سعی کرد تا جایی که امکان دارد این گوشی را متفاوت از سایر محصولاتش نشان دهد. خود این محصول هم به اندازهی کافی خاص و زیبا بهنظر میرسید تا هر کاربری را وسوسه کند تا برای یک بار هم که شده این گوشی نوآورانهی سامسونگ را در دست بگیرد. بهطور کلی، بزرگترین تفاوت «گلکسی اس6» و «گلکسی اس6 اج» را میتوان در لبههای خمیده جستجو کرد. این در حالی است که این دو گوشی اندک تفاوتهای فیزیکی دیگری مثل تفاوت در وزن، ضخامت و ظرفیت باتری هم دارند. از همه مهتر؛ گلکسی اس6 اج در مقایسه با مدل معمولیاش قیمت بالاتری دارد. اما سوالی که ممکن است در اینجا پیش بیاید این است که آیا خریدن این گوشی کاری منطقی و متناسب با شرایط بازار محصولات الکترونیکی، خصوصا گوشیهای تلفن همراه است؟ یا این که آیا گلکسی اس6 اج صرفا یک گوشی شیک و زیباست که لبههای خمیدهی آن کارایی چندانی در استفادههای روزمرهی کاربران ندارد؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات کلیدی با ادامهی نقد و بررسی «سامسونگ گلکسی اس6 اج» در غلغله همراه شوید.
طراحی و ساخت
نمایشگر

اندازهی نمایشگر اس6 اج نسبت به اس6 و اس5 هیچ تغییری نکرده و سامسونگ ترجیح داده از همان اندازهی 5.1 اینچی که از خوشدستیاش اطمینان داشت، در گلکسی اس6 اج هم استفاده کند. اما وضوح تصویر اس6 اج در مقایسه با اس5 دو برابر شده و از Full HD به2K ارتقا یافته است. نمایشگر گلکسی اس6 اج توانسته تا این لحظه رکورد بیشترین میزان تراکم پیکسلی را در کنار گلکسی اس6 در بین تمامی گوشیهای هوشمند جهان به خود اختصاص دهد. سامسونگ این بار پا را فراتر گذاشته و از تراکم پیکسلی خیرهکنندهی 577 پیکسل بر هر اینچ برای نمایشگر این گوشی استفاده کرده است. احتمالا در نظر گرفتن این تراکم پیکسلی بالا برای نمایشگر گلکسی اس6 اج هنوز برای بسیاری از کاربران امری غیرقابل قبول باشد و این سوال برایشان مطرح شده باشد که سامسونگ چه دلیل قانعکنندهای برای استفاده از این میزان تراکم پیکسلی داشته است؟ احتمالا سامسونگ با انجام این کار خواسته تا خود را بر سر زبانها بیندازد و ثابت کند که گلکسی اس6 و گلکسی اس6 اج بهترین نمایشگر را در بین تمامی گوشیهای هوشمند جهان تا این لحظه دارد. غافل از اینکه، این میزان ترکم پیکسلی تاثیر زیادی روی شارژ باتری این گوشی خواهد گذاشت.
نمایشگر گلکسی اس6 اج از تکنولوژی «سوپر امولد» (Super AMOLED) بهره میبرد. با توجه به پنل بهکار رفته در نمایشگر این گوشی، رنگها از کنتراست بالایی برخوردارند. همچنین این نمایشگر رنگهایی با اشباع زیاد تولید میکند؛ جوری که انگار تصاویر از چارچوب نمایشگر به بیرون درز کردهاند! اگر جزو آن دسته افرادی هستید که رنگهای غیرواقعی نمایشگر اس6 اج به دلتان نمینشیند، میتوانید از قسمت «حالت نمایشگر» در تنظیمات گوشی (Screen mode)، حالتهای مختلفی نظیر Adaptive display (برای تنظیم خودکار اشباع و شارپنس رنگها) یا Basic (حالت ابتدایی و ساده) استفاده کنید. تکنولوژی سوپر امولد با گذر سالها در نمایشگر گوشیهای سری اس سامسونگ در حال پیشرفت و بهبود بوده؛ گلکسی اس6 اج هم از بهروزترین نسخهی این نوع نمایشگرها بهره میبرد. در مجموع باید گفت گلکسی اس6 اج یکی از باکیفیت ترین و بحث برانگیزترین نمایشگرها را در بین تمامی گوشیهای هوشمند جهان تا این لحظه دارد.
خوانایی اطلاعات بهنمایش درآمده در نمایشگر این گوشی زیر تابش نور قابل قبول و راضیکننده است؛ ولی در مقایسه با گوشی نوکیا لومیا 925 از عملکرد ضعیفتری برخوردار است. در مجموع خوانایی این گوشی در محیط بیرون کمی با حالت ایدهآل فاصله دارد؛ ولی میتواند رضایت کاربران را در موارد استفادههای روزمره، جلب کند. جالب است بدانید که حتی اگر میزان روشنایی نمایشگر اس6 اج در بالاترین میزان ممکن باشد بازهم زیر تابش نور آفتاب، گوشی بهطور خودکار میزان روشنایی را (بیش از حالت عادی) بهطور ملموسی افزایش میدهد. شاید این مساله، در خوانایی نمایشگر در زیر تابش نور آفتاب موثر باشد، اما در طرف مقابل میتواند انرژی زیادی را از باتری گوشی بگیرد. درنهایت باید بدانید که زوایای دید نمایشگرهای سوپر امولد زبان زد خاص و عام هستند و جای هیچ سخن اضافی را باقی نمیگذارد.
تجربهی تماشای تصاویر ویدیویی در صفحهی نمایش (از دو طرف خمیدهی) گلکسی اس6 کمی برایمان عجیب بود. وقتی گوشی را در وضعیت افقی در دست میگیرید (حالت رایج تماشای تصاویر ویدیویی) بهخاطر انعکاس نور روی لبهی خمیدهی بالایی گوشی، در هنگام تماشای تصاویر کمی دچار دردسر خواهید شد. انعکاس نور باعث میشود تا در اکثر مواقع تمرکزتان از خود ویدیو برگرفته و به لبهها معطوف شود و بههمین خاطر هم بخشی از جزییات ویدیو برایتان واضح نباشد.
عملکرد سختافزاری

گلکسی اس6 و گلکسی اس6 اج نخستین پرچمداران سامسونگ هستند که در معماری سختافزاری آن تنها از چیپهای ساخت خود این شرکت یعنی «اگزینوس» استفاده شده است. اس6 اج به چیپ 14 نانومتری اگزینوس7420 مجهز شده که روی آن دو پردازندهی چهار هستهای قدرتمند A53 و A57 با سرعتهای 1.5 و 2.1 گیگاهرتز، در کنار یک رم سه گیگابایتی قرار گرفتهاند. این بدان معناست که دیگر خبری از مدل «اسنپدراگون» در این پرچمدار نخواهد بود و سامسونگ عزم خود را جزم کرده تا در زمینهی تولید چیپست پرچمداراناش، به خودکفایی برسد. وظایف پردازشهای گرافیکی گلکسی اس6 اج بر عهدهی چیپ قدرتمند Mali T760MP8 است که بهنظر نمیرسد حتی سنگینترین بازیهای موجود در فروشگاه «پلیاستور» هم بتواند عرق بر روی پیشانی این پرچمدار بنشاند!
پیش از معرفی گلکسی اس6 اج، در برخی از سایتهای تکنولوژی آمده بود که به دلیل مشکلات حرارتی که چیپ «اسنپدراگون 810» دارد، سامسونگ حاضر به استفاده از این چیپ در گلکسی اس6 اج نیست. اما حقیقت این است که چیپ «اگزینوس 7420» (7 Octa) در مقایسه با اسنپدراگون 810 عملکرد بهتری دارد. همچنین چیپ بهکار گرفته شده در گلکسی اس6 اج در مقایسه با اسنپدراگون 810 انرژی کمتری مصرف میکند. احتمالا برایتان جالب خواهد بود که بدانید در اثر پردازشهای سنگین، هر دو چیپ گرمای قابل توجهی تولید میکنند؛ ولی شدت گرمای تولید شده در چیپ اگزینوس 7420 گلکسی اس6 اج آنقدر زیاد نیست که کاربران را آزرده کند.
در تجربهی چند روزهای که با این گوشی داشتیم، با لگ و تاخیر در عملکرد خاصی روبهرو نشدیم. بهجرات میتوان ادعا کرد که اندک کندیهایی که در پرچمداران گذشتهی سری S سامسونگ وجود داشت، در اس6 اج دیگر بهچشم نمیخورد. گلکسی اس6 اج در اجرای برنامهها و بازیهای سنگین و گرافیک بالا نظیر Real Racing 3 عملکرد فوقالعادهای دارد. اما باید اعتراف کرد که آیفون6 این بازی را کمی روانتر اجرا میکند.
همانطور که در ابتدای نقد و بررسی اشاره شد، سامسونگ قابلیت پشتیبانی از کارت حافظهی microSD را از گلکسی اس6 اج حذف کرده است. اما در عوض این پرچمدار همچون گلکسی اس6 در سه مدل و با حافظههای داخلی 32، 64 و 128 گیگابایتی راهی بازارهای جهانی شده تا دست کاربران در نصب برنامهها و بازیهای گوناگون بسته نباشد.
شاید برای شما هم عجیب باشد که چرا سامسونگی که در پرچمداران گذشتهاش روی قابلیت پشتیبانی از کارت حافظهی جانبی microSD مانور زیادی میداد، اکنون در پرچمدار سری S سال 2015 خود از این قابلیت صرفنظر کرده. در پاسخ باید بگوییم کرهایها برای افزایش سرعت عملکرد گلکسی اس6 اج از هیچ راهی دریغ نکردهاند و حتی تصمیم گرفتهاند از تکنولوژِی پیشرفته و سریع UFS 2.0 بهجای تکنولوژِی eMMC 5.0 استفاده کنند که همین موضوع، منجر به حذف کارت حافظهی جانبی microSD از اس6 اج شده است. اگر به خاطر داشته باشید دیجی کالا، در نقد و بررسی پرچمداران گذشته بارها اشاره کرده بود که استفاده از کارت حافظهی جانبی microSD در گوشیهای هوشمند باعث کندی دستگاه میشود. بنابر آنچه گفته شد نهتنها حذف قابلیت پشتیبانی از کارت حافظهی microSD در گلکسی اس6 اج نقص تلقی نمیشود، بلکه یک مزیت برای این پرچمدار بهحساب میآید. گفتنی است، از 32 گیگابایت حافظهی داخلی این پرچمدار، حدود 25 گیگابایت آن در اختیار کاربر قرار میگیرد که این موضوع به معنای چشمپوشی از تعداد زیادی برنامهی از پیش نصبشده توسط سامسونگ در این گوشی است.
حسگر اثر انگشت
با توجه به آزمونهای انجام شده، حسگر اثر انگشت گلکسی اس6 اج در مقایسه با حسگر به کار رفته در اس5، کاملتر و کمنقصتر طراحی شده تا کاربران تجربهی بینظیری با آن داشته باشند. برای کار با حسگر اثر انگشت این گوشی دیگر نیازی به سوایپ کردن نیست و کاربران تنها با نگه داشتن انگشتشان (در هر جهت) روی این حسگر، میتوانند گوشی را از حالت قفل خارج کنند. در واقع با تدبیری که سامسونگ در اس6 اج اندیشیده، حسگر اثر انگشت پرچمداران سری S سامسونگ از حالت غیرقابل تحمل و ملالآور به حالت کاربردی تغییر وضعیت پیدا کرده است. سرعت و دقت شناسایی حسگر اثر انگشت اس6 اج در مقایسه با اس5 بسیار بیشتر شده. شاید بد نباشد تا برترین حسگر اثر انگشت سامسونگ را با آیفون6 مقایسه کنیم. این دو حسگر تفاوت چندانی در نحوهی عملکرد و موقعیت قرارگیری ندارند. اما آنچه این دو حسگر را از هم متمایز میکند، سرعت و دقت آنهاست. با وجود عملکرد بینظیری که هر دو حسگر از خود نمایش میدهند، این حسگر آیفون6 است که کمی بهتر از حسگر گلکسی اس6 اج ظاهر میشود.
همانند حسگر گلکسی اس5، کاربران میتوانند حداکثر تا پنج انگشت برای حسگر اثر انگشت گلکسی اس6 هم تعریف کنند. یکی دیگر از ویژگیهای بهکار رفته در گلکسی اس6 اج، «سامسونگ پی» (Samsung Pay) نام دارد که رابطهی مستقیمی با حسگر اثر انگشت این گوشی دارد. این ویژگی به کاربران اجازه میدهد تا خریدهایشان را به وسیلهی گوشی خود با استفاده از حسگر اثر انگشت انجام دهند. احتمالا نامگذاری و نحوهی پرداخت این سیستم، شما را به یاد «اپل پی» (Apple Pay) بیاندازد؛ اما سیستم پرداختی که اپل در آیفونهای 6 بهکار برده کمی محدودتر از «سامسونگ پی» اس6 اج است. کاربران با استفاده از گلکسی اس6 میتوانند، خریدهای خود را از طریق دستگاههای پایانهی فروش (دستگاه POS) پرداخت کنند.
باتری
یکی از نگرانیهای اصلی کاربران در مورد گلکسی اس6 اج به باتری آن مربوط میشود. این گوشی به یک باتری لیتیوم یونی با ظرفیت 2600 میلیآمپرساعت مجهز شده که توسط کاربران قابل تعویض نیست. (ظرفیت باتری گلکسی اس6 اج در مقایسه با گلکسی اس6، 50 میلی آمپر ساعت بیشتر شده است) رزولوشن نمایشگر گلکسی اس6 اج در مقایسه با گلکسی اس5 دو برابر شده؛ در مقابل ظرفیت باتری اس6 اج در مقایسه با اس5، 200 میلیآمپرساعت کمتر شده است. از این رو میتوان این حق را به کاربران داد تا کمی در خصوص شارژدهی اس6 اج نگران باشند. گلکسی اس6 اج توانست با شارژ کامل و استفادهی نیمه سنگین (شامل وبگردی، انجام بازیهای گوناگون، تماشای ویدیو و...) تا بیش از یک روز دوام بیاورد که این موضوع میتواند بخش زیادی از نگرانیهای کاربران را از بین ببرد. اما به یاد داشته باشید که این گوشی این استعداد را دارد تا در کمتر از 24 ساعت، خالی از شارژ شود! در واقع رابطهی مستقیمی بین میزان استفادهی شما از گوشی و شارژدهی باتری وجود دارد.
سیستمعامل و نرمافزار
گلکسی اس6 اج مثل سایر پرچمداران گذشتهی سامسونگ، از بهروزترین نسخهی سیستمعامل اندروید (در زمان ارایه) بهره میبرد. اندروید نسخهی 5.0.2 موسوم به «لالیپاپ» روی این پرچمدار اجرا میشود. مثل گلکسی اس6، در گلکسی اس6 اج هم شاهد رابط کاربری TouchWIZ در کنار سیستمعامل هستیم. سامسونگ تا جایی که توانسته به سبکسازی رابط کاربری گلکسی اس6 اج پرداخته تا کاربران تجربهی بینظیری با این گوشی داشته باشند. همچنین سامسونگ از تعداد زیادی برنامههای پیشفرض چشمپوشی کرده و تصمیمگیری درخصوص ضروری بودن یا نبودن این برنامهها را بر عهدهی کاربران گذاشته است. بهعنوان مثال برنامههایی چون Car mode، Optical Reader، S Note، S Translate، Geo News و Video Editor بهطور پیشفرض بر روی اس6 اج نصب نیستند و کاربران برای نصب این برنامهها باید به Galaxy Apps مراجعه کنند.
یکی از جالبترین قابلیتهای نرمافزاری بهکار رفته در این گوشی، مربوط به قابلیت چند وظیفهای (مالتی تسکینگ) آن است. سامسونگ این ویژگی را اصطلاحا حالت «چند پنجرهای» (Multi Window) نامیده. این قابلیت به کاربر امکان میدهد تا دو اپلیکیشن را بهطور همزمان اجرا کند.
قابلیت Grayscale در آیفونهای 6 را که به یاد دارید؟ این ویژگی، بدون هیچ تغییری در گلکسی اس6 اج سامسونگ هم آمده تا شباهتهای این دو گوشی بیش از پیش شود. با فعال کردن این حالت، نمایشگر گلکسی شما به رنگ خاکستری درمیآید. تفاوت این قابلیت با حالت الترا پاور سیوینگ در این است که هیچ محدودیتی (در استفادهی برنامهها) در حالت Grayscale برای کاربران وجود نخواهد داشت.
اگر بهخاطرداشته باشید سامسونگ در فبلت گلکسی نوت اج از منویی مخصوص در لبهی خمیده (سمت راست گوشی) استفاده کرده بود. روی این لبه امکانات مختلفی از قبیل خطکش، چراغ قوه، تایمر، ضبط صوت و برنامههایی مثل شمارندهی قدمها و وضعیت سلامتی، اخبار ورزشی و وضعیت آب و هوا بهچشم میخورد. اما این ویژگیها در محصول جدید سامسونگ کاهش پیدا کردهاند. البته این موضوع به معنای حذف تمام ویژگیهای لبههای خمیدهی اس6 اج نیست. سامسونگ برای یکی از لبههای خمیدهی گوشی منویی درنظر گرفته است که کاربر میتواند با لمس آن، پنج مخاطب محبوباش را انتخاب و در این لیست قرار دهد. هر کدام از افرادی که در این لیست قرار میگیرند، رنگ مخصوص بهخود را خواهند داشت (آبی، سبز، زرد، نارنجی، بنفش). کاربر هم میتواند با استفاده از این ابزار با مخاطبان منتخبش به شکل سریع ارتباط (شامل ارسال پیامک و تماس تلفنی) برقرار کند.
موقع برقراری تماس (اگر پشت موبایل به سمت بالا باشد) لبههای کناری که میتوان آنها را دید، به رنگ همان کاربر (پنج مخاطب محبوب) در خواهد آمد. بههمین خاطر هم کاربر پیش از برداشتن گوشی هوشمندش متوجه میشود چه کسی با او تماس گرفته است. همچنین کاربران قادر خواهند بود تماسهای از دست رفته و سایر اعلانهایشان را روی لبهی خمیدهی این گوشی ببینند. برای استفاده از این قابلیت کاربر باید دو بار انگشتاش را روی لبهی کناری (بهصورت رفت و برگشتی) بکشد تا این منو فعال شود.
دوربین
در قسمت بالایی برنامهی دوربین این گوشی، گزینه های تنظیمات، وضعیت فلاش دوربین، تایمر، وضعیت HDR و افکت دیده میشود. در گوشهی سمت راست نیز علامت فلشی وجود دارد که وظیفهی خلوت کردن فضای بالای برنامهی دوربین را دارد.
در طرف مقابل، گزینه های کلید شاتر دوربین، فیلم برداری، مد، تغییر وضعیت دوربین و گالری تصاویر به چشم میخورد. در منوی مد (Mode) این برنامه، گزینههایی چون Auto (خودکار)، Pro (تنظیمات دستی)، Selective focous (فوکوس روی سوژهی مورد نظر)، Panorama، Slow motion، Fast motion، Virtual shot (عکاسی به صورت 360 درجه) وجود دارد. همچنین کاربران میتوانند حالتهای بیشتری را از برنامهی Galaxy Apps دانلود نمایند. دوربین گلکسی اس6 اج قادر است با حداکثر کیفیت2160p و با سرعت 30 فریم بر ثانیه به فیلم برداری بپردازد. همچنین این دوربین میتواند با کیفیت 1080 پیکسل و با سرعت 60 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند. قابلیت Slow motion موجود در این گوشی میتواند فیلمهایی با کیفیت HD و با سرعت 120 فریم بر ثانیه ثبت کند.
جمعبندی
احتمالا سامسونگ با تولید گلکسی اس6 اج پیش خودش فکر میکند نهتنها رهبری تکنولوژی موبایل دنیا؛ بلکه رهبری سبک زندگی (لایف استایل) کاربران را هم بر عهده گرفته است. شکی نیست سامسونگ با تولید گلکسی اس6 اج استاندارهای دنیای گوشیهای هوشمند را حتی به میزان اندک تغییر داده و سعی کرده با تولید این گوشی چشماندازی از آینده را به رخ رقبا و کاربران بکشد. اما اینکه گوشیهای با لبهی خمیده، نسل بعدی تلفنهای هوشمند باشند ادعایی بزرگ است که کاربران برای دیدن موفقیت یا شکستاش چارهای جز صبر ندارند.
بههر حال سامسونگ پس از سالها توانست یک گوشی زیبا و متفاوت از نسل سری «اس» (S) تولید کند؛ محصولی که ریشههای نوآوری در آن بهوضوح دیده میشود. البته نمیتوان از این موضوع هم صرفنظر کرد که سامسونگ در طراحی اس6 اج بیشتر به زیبایی لبههای خمیده توجه کرده تا کارایی آنها. لبههای اس6 اج در مقایسه با گلکسی نوت اج زیباتر و ارگونومیکتر شدهاند، اما در مقابل کارایی کمتری را در اختیار کاربران قرار میدهند. نکتهای که در اینجا نباید از قلم انداخت این است که گلکسی اس6 اج، جز در لبههای خمیده و قیمتاش تفاوت بزرگ دیگری با اس6 ندارد. بنابراین اگر به دنبال گوشیای هستید که علاوه بر ویژگیهایی چون امکانات سختافزاری عالی، دوربین بینظیر و نمایشگری چشمگیر، حس متفاوت بودن را با خودش بههمراه میآورد، خرید گلکسی اس6 اج گزینهی مناسبی خواهد بود.
سامسونگ گلکسی S6 و گلکسی S6 Edge به جز تخت یا منحنی بودن صفحهنمایش، تفاوت چندان دیگری با هم ندارند. چه طرفدار سامسونگ باشید و چه نباشید، گلکسی S6 و گلکسی S6 Edge از همه نظر جهشی عظیم نسبت به گلکسی S5 محسوب میشوند و واقعا سامسونگ استاندارد «پرچمدار» بودن گوشیهای هوشمند را چند پله افزایش داد.
با هم نگاهی به مقایسه مشخصات فنی سامسونگ گلکسی S6 و گلکسی S6 Edge با دیگر پرچمداران دنیای گوشیهای موبایل یعنی، HTC One M9، سامسونگ گلکسی S5، الجی G3 و اپل آیفون 6 میاندازیم.
نمایشگر 5.1 اینچی با بیشترین میزان تراکم پیکسلی تا زمان معرفی (577ppi)
شارژ بیسیم و قابلیت شارژ سریع
سیستم پرداخت «سامسونگ پی»
حسگر اثر انگشت دقیق و سریع (در مقایسه با گلکسی اس5)
رابط کاربری بهینه شده
دوربین 16 مگاپیکسلی باکیفیت با فاصلهی کانونی 1.9
عملکرد یکپارچه 64 بیتی (بین پردازشگر و سیستمعامل)
باحال بود مطلبتونو خوندم